Кифлички с мармалад

Начин на приготвяне:

Маята се разбива в 1 ч. ч. леко затоплено мляко и се прибавя брашно докато стане на кашичка. Оставя се да втаса. Разбиват се яйцата със захарта.

Брашното се пресява в тавата, в която ще се меси. Прави се кладенче от брашното и се сипват: разбитите яйца със захарта, мазнината, коняка, ванилията, лимона и втасалата мая. Разбърква се докато се получи тесто. Меси се докато стане средно твърдо.

Оставя се да втаса на топло, покрито с кърпа. След като втаса се късат топчета и се разточват на малки кори. Делят се на 8 триъгълничета.

Поставя се мармалада с орехите в широката част и се завива към върха на триъгълника. Оставя се пак да втаса.

Преди да се сложат да се пекат се намазват жълтък и малко олио. Нареждат се на рядко в тавата и се пекат на 200 градуса до зачервяване. За да се избегне залепване и изгаряне на тавата е добре да се използва хартия за печене.

Забележка: След като се извадят, кифличките се оставят да изстинат, след което се поръсват с пудра захар.