Начин на приготвяне:
1. В дълбока купа смесете брашното тип 400 Сладкар, захарта, содата и канелата. Разбъркайте.
2. Следват орехите и стафидите. Разбъркайте отново.
3. Прибавете ябълките, морковите, олиото и есенцията. Омесете добре до получаването на лепкаво кексово тесто.
4. Насипете в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка. Печете около 40 минути в предварително затоплена до 180 градуса фурна или докато при пробождане с клечка за зъби тя излиза чиста. Оставете да изстине.
За Глазурата
5. Пресейте пудрата захар. Смесете я с прясно изцедения лимонов сок и разбийте с миксер до получаването на гладка глазура.
6. Намажете кекса с глазурата с помощта на сладкарска четка или нож за мазане. Оставете за 10-15 минути или докато изсъхне.
Добър апетит!