Производство

ProductionКомпанията обработва над 43 000 дка собствени земеделски земи.

Терените са разположение в района на Карнобат и са засети с най-добрите сортове български, австрийски, немски и френски сартове мека пшеница, а от 2013 г. има засети площи и с австрийски сортове твърда пшеница.

Добивът на собствена пшеница позволява проследяване параметрите на входящата суровина и поддържане на постоянно високо качество на крайния продукт.

През годините Топаз Мел построи и пусна в действие три мелници с общ капацитет за преработка на зърно 900 т/денонощие. Първата мелница е въведена в експлоатация през 2001 г. и е оборудвана с машини на чешката фирма „Прокоп”, а другите две са по проект и оборудване на швейцарската фирма „Бюлер“ – световен лидер в изграждането на мелнични съоръжения.

IMG_5245 IMG_5149

 

Мелниците са с най-висок клас мелнично оборудване, обезпечаващо пълното почистване и необходимата подготовка на пшеницата за провеждане на високотехнологичен процес и получаване на висококачествени млевни продукти.

IMG_5112 IMG_5109









За гарантиране безопасността на продуктите, в мелничната инсталация има заложени стерилизатори и металдетектори. Всички процеси и звена в Мелничния комплекс са свързани в система за управление, която гарантира пълна проследяемост на продуктите, а също и възможност за пълен контрол.

Мелниците разполагат с автоматизирана смесителна инсталация, позволяваща производството на различни типове висококачествени брашна. Има възможност и за производство на брашна с параметри, зададени от клиента.