Начин на приготвяне:
Изсипете брашното в тава и направете кладенче, в което добавете предварително смесените мая, вода, сода, кисело мляко, сол и 30 гр от кравето масло.
Замесете хомогенно тесто и го разделете на 4-5 равни парчета. Оформете топки, покрийте с кърпа и оставете да починат 15-20 минути.
За плънката смесете яйцата, сиренето и малко масло. Разточете тестото на тънки кори и върху тях наръсете плънката. След това навийте корите на руло и ги поставете внимателно в тавата, наредени една до друга, докато тавата се изпълни. Покрийте отново с кърпа и оставете баницата да почине 15 минути.
Намажете баницата с малко мазнина и я сложете да се пече в предварително загрята фурна до 200˚C.
Щом коричката стане златисто-кафява, извадете баницата от фурната, намажете я с малко масло и покрийте с кърпа. След 5 минути домашната вита баница е готова за сервиране.
Добър апетит!